Historik

På den gamla goda tiden… eller i alla fall år 1936 startades Svensk Flygtjänst som via Swedair, Genair och AAA blev BF Hangar 5. På den tiden gjorde vår flygverkstad ”allt” från propellrar och motoröversyner till el och avionikjobb och reparerade flygmaskiner från oigenkänlighet till pärlor. Tiderna, materialen och reglerna ändrade sig vartefter och Hangar 5 blev så gott som enbart tillsynsinstans för Scandinavian Aviation Academy´s flygmaskiner.

Dala Airtech startades i Borlänge av Jan Yngvesson 1994. Från början som enmansföretag som senare utvecklade sig och växte till fler anställda och flytt till större lokaler. Skaran av kunder har ökat genom åren, till såväl privata flygplansägare, flygklubbar, registrerade flygskolor som helikopteroperatörer och flygbolag.

År 2005 köpte SAA Dala AirTech och det utfördes ett namnskifte till Scandinavian AirTech. På hösten 2005 fusionerades Hangar 5 ihop med Scandinavian AirTech och därmed är H5 ett fint minne blott.

Scandinavian AirTech är idag en bred flygverkstad som utför tillsyner av många olika flygplan & helikoptrar. Företaget kan även utföra Dye Penetrant kontroller på de delar som önskas och utföra vissa plåtreparationer som inte kräver jigg – Hör av Er så svarar vi på hur vi kan hjälpa just Er med Era specifika önskemål.

 

Flygplan